Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης

Κωνσταντίνος Αγγελίδης 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #13

  • petrosnikitas
  • Το Άβαταρ του/της petrosnikitas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Δημοσιεύσεις: 127
  • Κάρμα: 0

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1964.

Σπούδασε Θεολογία στήν Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών καί στή Θεολογική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών καί Βυζαντινή µουσική µέ τόν Κωνσταντίνο Τασόπουλο και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Εργάζεται ως καθηγητής θεολόγος στη Μέση Εκπαίδευση.

Με υποτροφία του Ιδρύµατος «Αλέξανδρος Ωνάσης» συµµετείχε ως ερευνητής στο πρόγραµµα µελέτης και ανάλυσης έργων του Βυζαντινού Μαΐστορα Ιωάννη Κουκουζέλη.

Από το 1981 υπηρετεί την ψαλτική τέχνη: λαµπαδάριος στο Γενέσιο Θεοτόκου Τριπόλεως, στην Παναγία Παλατιανή Πετρουπόλεως, στην Αγία Ειρήνη (οδού Αιόλου) Αθηνών, και πρωτοψάλτης στην Αγία Φιλοθέη και στον Άγιο Ευστάθιο Περισσού. Από το 2011 είναι πρωτοψάλτης στην Παναγία Παντοβασίλισσα Ραφήνας.

Έχει διδάξει βυζαντινή µουσική σε διάφορα σχολεία και εκπαιδευτήρια, στο Άλσος Γραµµάτων και Τεχνών (σε συνεργασία µέ την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα), στο Φροντιστήριο κατηχητών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα ωδεία Ευµουσία, Εράτειο και Ν. Σκαλκώτας, στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Μητροπολιτικού ναού Αγίου ∆ηµητρίου Κηφισιάς, στο Μουσικό Εργαστήρι της Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης, καθώς και στις Ιερές Μονές και ησυχαστήρια Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Παναγίας Βρυούλων Αθηνών, Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης, Αναλήψεως ∆ράµας, Παντοκράτορος στον Άγιο Αθανάσιο Κερκύρας και Αγίων Αναργύρων Αταλάντης. Από το 1996 διδάσκει στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (οδού Ακαδηµίας) στην Αθήνα και από το 2011 στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Από το 1983, ως µέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας µέ διευθυντή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, έχει συµµετάσχει σε περισσότερες από 900 εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε 30 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αµερική και Αφρική. Επίσης σε πολύωρες αγρυπνίες στην Ι.Μ. Θεοβαδίστου Όρους Σινά (1983), στην Κολωνία (1985), στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου (1987), στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την έλευση της εικόνας του «Άξιόν εστί» (1987), στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος (1992, 1997) και στον Άγιο ∆ηµήτριο Θεσσαλονίκης για την έλευση της εικόνας της «Τριχερούσης» (1993). Ξεχωρίζουν, τέλος, η συµµετοχή στην Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέµ για τα 2.000 χρόνια από τη Γέννηση του Σωτήρος καθώς και η συµµετοχή σε θ. λειτουργίες και άλλες ακολουθίες στη Βενετία, τη Ραβέννα (2002) και το Κίεβο (2008), προεξάρχοντος του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου. Επίσης με την ΕΛΒΥΧ έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση έργων αρχαίας ελληνικής µουσικής, παλαιορωµαϊκού µέλους αλλά και σύγχρονης µουσικής στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και των ∆ελφών, του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού κ.ά., σε ραδιοτηλεοπτικές ηχογραφήσεις και µαγνητοσκοπήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στην έκδοση ψηφιακών δίσκων (cd) και κασετών στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ως µονωδός έδωσε δύο συναυλίες στο Γιάροσλαβ και στη Βαρσοβία της Πολωνίας το 2001 με µέλη του 12ου αιώνα, συµµετείχε στην έκδοση δίσκου με δηµοτικά τραγούδια της Κύπρου µέ τον Χρήστο Σίκκη, συµµετείχε στην παρουσίαση της τελετουργίας του γάµου στο Ηρώδειο από το Λύκειο των Ελληνίδων το 1991, στη βραδιά ποίησης του Ιδρύµατος Πολιτισµού στο Ηρώδειο το 1993. Επίσης συµµετείχε στο αφιέρωµα στον Γιώργο Σεφέρη που οργάνωσε η Άννα Συνοδινού το 2000 σε συνεργασία µέ το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων και στο αφιέρωµα στην ελληνική µουσική σε συνεργασία µέ το Υπουργείο Πολιτισµού στο Λονδίνο.

Συνεργάστηκε ως µουσικός παραγωγός µέ την Ελληνική Ραδιοφωνία από το 1985 ως το 2005, ενώ από το 2009 συνεργάζεται με τον Ραδιοφωνικό σταθµό της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τοµέα της βυζαντινής µουσικής.

Το 1994 ανέλαβε την οργάνωση και διδασκαλία του Χορού των Πατέρων της Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, τον οποίο διευθύνει στους δεκατέσσερις ψηφιακούς δίσκους (CD) πού εκδόθηκαν µε µέλη κλασικών Βυζαντινών και Βατοπαιδινών μελοποιών. Επίσης διηύθυνε χορό ψαλτών για την έκδοση διπλού ψηφιακού δίσκου σε συνεργασία µέ την Ι.Μ. Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

Στα τέλη του 2005 ίδρυσε το «Κέντρο Μελετών Ψαλτικής Τέχνης» και τον βυζαντινό χορό ΤΡΟΠΟΣ τον οποίο διευθύνει σε πολλές λειτουργικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πολωνία, Ρουµανία, Κύπρο, Τουρκία, Μαρόκο, Γερµανία, Σουηδία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Λίβανο, Τσεχία και Ρωσία), καθώς και στην έκδοση ψηφιακών δίσκων με κλασικά αλλά και ανέκδοτα έργα Βυζαντινών και νεότερων Αγιορειτών και Πολιτών μελουργών.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1